FAQ

Uw garantie op professionele zorg

Veelgestelde vragen

Voor elk evenement is dit verschillend en hangt af van factoren zoals de doelgroep, activiteit, omstandigheden en de medische geschiedenis van het evenement. Onze specialisten bij Medical Event Assistance maken een risicoanalyse op basis van de verstrekte informatie door de opdrachtgever. Vervolgens zullen wij advies uitbrengen met betrekking tot de evenementenzorg.

Wij zorgen altijd voor minimaal twee hulpverleners.

Wanneer u als opdrachtgever de vergunningsaanvraag naar de gemeente stuurt, is dit een ideaal moment om ons in te schakelen. Op deze manier kunnen wij u adviseren over de evenementenzorg en zijn we vanaf het begin betrokken. Dit geeft ons de ruimte en tijd om uw aanvraag grondig te analyseren en indien nodig ontbrekende informatie op te vragen.

Binnen 24 uur zal een medewerker van Medical Event Assistance contact met u opnemen.

Zeker! Bij al onze evenementen is eerste hulp beschikbaar die voldoet aan de minimale vereisten conform de geldende veldnormen. Daarnaast zijn al onze zorgprofessionals ook werkzaam in ziekenhuizen, ambulancediensten of andere zorginstellingen. Op deze manier kunnen we garanderen dat onze medewerkers niet alleen over de juiste kwalificaties beschikken, maar ook over uitgebreide praktijkervaring in hun vakgebied. Zo kunnen we optimale zorg en ondersteuning bieden tijdens evenementen, met een professionele en doelgerichte benadering.

We bieden medische hulp aan een breed scala van evenementen, variërend van grootschalige festivals tot meer intieme en kleinschalige bijeenkomsten, zoals VIP-begeleidingen. Of het nu gaat om een muziekfestival met duizenden bezoekers of een exclusief zakelijk evenement, we begrijpen dat ongevallen en medische noodgevallen op elk type evenement kunnen voorkomen. Daarom staan we paraat om professionele medische zorg te bieden, ongeacht de grootte of aard van het evenement.

Onze ervaren en gekwalificeerde medische professionals zijn getraind om te reageren op een breed scala van situaties, van kleine verwondingen tot ernstige medische noodgevallen. We passen onze diensten aan op basis van de specifieke behoeften van elk evenement, zodat we de best mogelijke zorg kunnen bieden en de veiligheid en het welzijn van alle aanwezigen kunnen waarborgen.

Hoewel we gecertificeerd zijn om EHBO-trainingen te verzorgen, zijn we momenteel vanwege de drukte alleen in staat om interne collega’s op te leiden. Dit stelt ons in staat om onze eigen teams te voorzien van up-to-date en gespecialiseerde vaardigheden die nodig zijn voor het leveren van hoogwaardige medische zorg tijdens evenementen. We begrijpen echter het belang van EHBO-training voor evenementpersoneel en streven ernaar om in de toekomst mogelijkheden te bieden voor externe trainingen. In de tussentijd staan ​​we altijd klaar om te helpen bij eventuele medische behoeften die zich tijdens jouw evenement voordoen.

Op aanvraag is dat zeker mogelijk. We begrijpen dat noodsituaties zich op elk moment kunnen voordoen, vooral tijdens evenementen waar grote groepen mensen samenkomen. Daarom bieden we de mogelijkheid om 24/7 beschikbaar te zijn voor noodgevallen tijdens jouw evenementen.

We hebben ervaring met het draaien van meerdere meerdaagse evenementen, waarbij ons team dag en nacht aanwezig is om te zorgen voor een snelle en professionele respons op eventuele medische situaties die zich voordoen. Of het nu gaat om een klein incident dat aandacht vereist of een ernstige noodsituatie waarbij onmiddellijke medische zorg nodig is, we staan klaar om te helpen, ongeacht het tijdstip.

Als je specifieke behoeften hebt met betrekking tot de beschikbaarheid van medische ondersteuning tijdens jouw evenement, neem dan gerust contact met ons op. We werken graag met je samen om ervoor te zorgen dat je evenement soepel verloopt en dat de veiligheid en het welzijn van alle aanwezigen worden gewaarborgd.

Onze richtlijn is dat we streven naar een responstijd van binnen 3 minuten om een hulpverlener ter plaatse te hebben bij een incident. We begrijpen dat snelle en effectieve medische hulp van cruciaal belang is bij noodsituaties, en daarom stellen we alles in het werk om binnen deze tijdsframe te reageren op elk incident.

Het unieke aspect van onze aanpak is dat we zichtbaar aanwezig zijn en strategisch verspreid zijn op het evenemententerrein. Hierdoor zijn we vaak nog sneller ter plaatse dan de richtlijn van 3 minuten vereist. Onze getrainde medische professionals zijn actief en alert, waardoor ze snel kunnen reageren op elk incident dat zich voordoet, of het nu gaat om een kleine blessure of een ernstiger noodsituatie.

Door onze proactieve benadering en zichtbare aanwezigheid kunnen we optimale zorg bieden en ervoor zorgen dat de veiligheid en het welzijn van alle aanwezigen op het evenement te allen tijde worden gewaarborgd.

Zeker! Onze medische assistentie is beschikbaar voor evenementen buiten kantooruren en in het weekend. We begrijpen dat evenementen niet gebonden zijn aan standaard kantooruren en dat medische hulp soms het meest nodig is wanneer andere diensten gesloten zijn. Daarom zijn we er trots op dat we onze diensten kunnen aanbieden op momenten dat ze het meest nodig zijn.

Zeker! Onze medische hulpverlening stopt niet bij slecht weer tijdens een evenement. We begrijpen dat ongunstige weersomstandigheden kunnen optreden en dat er nog steeds behoefte kan zijn aan medische hulp, zelfs in dergelijke situaties.

Een lid van ons managementteam van Medical Event Assistance maakt deel uit van het Crisis Management Team (CMT). Dit team komt regelmatig bijeen, meestal om de paar uur, en omvat vertegenwoordigers van alle belangrijke partners, waaronder de organisator van het evenement, de politie, de gemeente, verkeersdiensten en beveiliging. Tijdens deze overleggen wordt de huidige situatie geëvalueerd, inclusief eventuele weersomstandigheden, en worden beslissingen genomen over de voortgang van het evenement.

Zeker weten! We kunnen medische assistentie leveren op afgelegen locaties en buiten de stad. Ons team is getraind en uitgerust om te reageren op noodsituaties, ongeacht de locatie. Of het nu gaat om een evenement in een afgelegen gebied, een outdooractiviteit buiten de stadsgrenzen, of zelfs een project op een geïsoleerde locatie, we zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige medische zorg waar het ook nodig is.

Absoluut! We begrijpen het belang van het hebben van de juiste verzekering om eventuele medische incidenten tijdens evenementen te dekken. Daarom zijn we volledig verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering.